Bästa värmehandskarna 2024 – värm och skydda händerna under jakten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PN Jakt, Outnorth och Outdoorexperten.

KategoriVärmehandskarBästa pris
PremiumALPENHEAT Värmehandske FiregloveLäs mer…
MediumALPENHEAT Gloveliner värmehandskeLäs mer…
BudgetPinewood VärmehandskeLäs mer…

Att komma ut i skog och mark och sysselsätta sig med jakt är något som många uppskattar. Vissa har jakten som en hobby, medan andra har det som karriär och levebröd. Att jaga i Sverige betyder att man måste vara förberedd på en hel del omväxlande väder och under höst och vinter är det kyla man måste ställa in sig på. Om du har rätt utrustning med dig behöver du dock inte oroa dig för att bli kall. Marknaden erbjuder idag många typer av produkter som säkerställer att du håller värmen.

Något som har blivit otroligt populärt och uppskattat är värmehandskar. Värmehandskar är utmärkta alternativ för den som lätt blir frusen eller för den som bara vill försäkra sig om att händerna är skyddade mot bitande kyla. Starka vindbyar, snö, regn och temperatursvängningar kan inte bara påverka hur bekväm du känner dig, utan de kan också vara en risk när det kommer till säkerhet. Om dina händer är stela av kyla finns det risk för att fingertoppskänslan och din finmotorik inte är på topp. Det är något som är ett måste när du är ute på jakt.

Marknaden erbjuder idag mängder med olika typer av handskar att välja mellan. Vissa är tjockare än andra, men gemensamt för produkterna är att de ska hålla dina händer varma. Sen har vi de lite mer påkostade och exklusiva värmehandskarna. Värmehandskar har vanligtvis skapats med hjälp av högkvalitativa material och med unika metoder och tekniker. Med ett par värmehandskar kan du se till att dina händer är torra och varma, oavsett hur kallt eller blött det är utanför dörren. I den här köpguiden för bästa värmehandskarna kommer du att kunna läsa om de modeller som vi har valt ut i olika prisklasser. Du hittar bland annat premium värmehandskar, värmehandskar i mellanprisklassen och värmehandskar till en budgetkostnad. Där emellan har vi också sett till att ta med en specialare och ett flertal utmanare.

Med hjälp av en köpguide blir det enklare för dig att hitta ett par värmehandskar som passar dig och ditt ändamål. Vi har skannat nätet och tagit ut de tveklöst bästa alternativen för alla plånböcker!

ALPENHEAT Värmehandske Fireglove

ALPENHEAT Värmehandske Fireglove

ALPENHEAT Fireglove Värmehandske är vinnaren i premiumklassen och med dessa värmehandskar kan du vara säker på att dina händer alltid är varma och sköna. Det räcker med en enkel knapptryckning för att växla mellan de olika värmenivåerna och naturligtvis är handskarna täta mot både vatten och vind.

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske går att använda som en vanlig handske eller som en innerhandske under en annan. Produkten är specifikt framtagen för jägare.

Pinewood Värmehandske

Pinewood Värmehandske

Värmehandskarna från Pinewood är ett par högkvalitativa handskar i budgetprisklassen. Produkten kan värmas upp till nästan 50 grader och är tillverkad med hjälp av kolfibrer. Handskarna kan hålla toppvärme i upp till 4 timmar.

ALPENHEAT Värmevante Firemitten De Lux

ALPENHEAT Värmevante Firemitten De Lux

Vår specialare för denna bäst i test är ingen mindre än ALPENHEAT Firemitten De Lux Värmevante. Här får du en produkt där man har använt sig av den senaste tekniken för att säkerställa att handskarna är varma, vattentäta och har en god andningsförmåga. Handskarna håller värmen i upp till 8 timmar.

Så här utförde vi testerna av bästa värmehandske

  1. Vi börjar med att kartlägga vilka värmehandskar som finns på den svenska marknaden idag
  2. Sedan går vi igenom utförda och publicerade tester av olika värmehandskar, samt testar respektive produkt själva
  3. Till sist sammanställer och utvärderar vi informationen från alla tester samt skriver och publicerar vår köpguide med recensioner av bästa värmehandske med 3-4 utvalda bäst i test värmehandskar

Premiumjakt.se är en hemsida som till stor del finansieras genom att länka till olika e-handlare, främst inom jakt. Alla tester genomförs dock helt fristående från dessa företag och de olika tillverkarnas produkter. Innehållet i våra recensioner och köpguider avgörs helt av de enskilda personer som utför samt analyserar testerna.

Bäst i test värmehandskar

Premium: ALPENHEAT Värmehandske Fireglove

Premium: ALPENHEAT Värmehandske Fireglove

Kommer du att spendera många timmar ute i skog och mark är ALPENHEAT Fireglove Värmehandske ett alldeles ypperligt alternativ. Handskarna lämpar sig också väldigt bra för den som är lite extra frusen eller kanske till och med för skidåkaren. Här får du en produkt som är i den högre prisklassen, men som också är värd varenda krona. Det exklusiva och högkvalitativa materialet säkerställer att dina händer alltid är sköna och torra.

Med en enkel knapptryckning kan du själv variera mellan tre olika värmenivåer. Batteritiden för handskarna ligger på allt mellan 3-10 timmar och det bästa är att starta igång dem redan innan du börjar frysa. För att säkerställa att inget vatten tar sig in är handskarna tillverkade av 100 % nylon på utsidan, med en förstärkt handflata i 100 % läder. Ett mjukt och behagligt foder av 100 % polyester gör att du med fördel kommer vilja ha på dig handskarna så länge som möjligt.

ALPENHEAT Fireglove Värmehandske kommer i storlekar XS och upp till XXL. I samband med beställning får du med en laddare och fyra batterier som är uppladdningsbara.

Mellan: ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

Mellan: ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske är en lite tunnare värmehandske som fungerar i flera olika situationer. Antingen kan du använda dig av handsken precis som den är, eller så kan du ha den under en annan. ALPENHEAT Gloveliner värmehandske är ett perfekt alternativ för jägare, då den både är uppvärmande och tät mot vind och väta. Handskarna är tillverkade i 100 % polyester och kan ställas in i tre olika värmenivåer. Här kan du välja mellan 32, 36 eller hela 45 grader under loppet av maximalt 6 timmar.

Du laddar enkelt upp dina ALPENHEAT Gloveliner värmehandskar genom att använda dig av den medföljande laddaren. Batterierna är tillverkade av Lithium och kan därför laddas om och om igen.

Budget: Pinewood Värmehandske

Budget: Pinewood Värmehandske

Har du spenderat många timmar ute i skogen har du troligtvis märkt av att dina händer blir kalla och stela. Det kan minska chansen för att du får in en bra träff när du är ute på jakt, men det kan också vara en säkerhetsrisk för andra jägare. Naturligtvis är det inte heller speciellt bekvämt att vara kall, men med värmehandskarna från Pinewood behöver du inte oroa dig för detta länge.

Pinewood värme handskar är ett riktigt högkvalitativt budgetalternativ för den som vill ha ett par bra värmehandskar till en lägre kostnad. Uppvärmningen håller i cirka 4 timmar, men du kan å andra sidan komma upp i en så hög värme som 50 grader. Pinewood värmehandskar är vadderade för extra bekvämlighet och är utrustade med infravärmeslingor i kolfibrer. För att säkerställa att värmen verkligen når de mest utsatta delarna av händerna har man sett till att strategiskt placera den på ovansidan av dina fingrar. Det är också på ovansidan av handsken som batteriet är placerat.

Du behöver inte oroa dig för att batteriet ska behöva ta emot väta och fukt och på så vis förstöras. Med Pinewood värmehandskar får du en liten förvaringsficka som är specifikt framtagen för att försäkra att batteriet inte blir skadat. Välj mellan tre olika typer av värmenivåer och det räcker med en enkel knapptryckning för att justera mellan dessa. Som många vet är det onekligen otympligt att stå och behöva kränga av sig handskar för att justera eller ändra värmenivå. Med Pinewood har man sett till att kontrollen är placerad på ovansidan, så att du slipper ta av handskarna överhuvudtaget.

Pinewood värmehandskar finns i storlek XS-S, M-L och XL-XXL. Det betyder att du med största sannolikhet kommer att hitta en storlek som passar dig. Här kan du också välja om du vill att handskarna ska komma i en svart eller mockabrun färg.

Special: ALPENHEAT Värmevante Firemitten De Lux

Special: ALPENHEAT Värmevante Firemitten De Lux

ALPENHEAT Firemitten De Lux Värmevante är högkvalitativa och exklusiva värmehandskar som erbjuder dig tre olika värmenivåer och en batteritid på upp till hela 8 timmar. Med hjälp av en liten knappnålsöppning kan du snabbt och enkelt justera mellan de olika nivåerna och höja eller sänka värmen efter behag.

ALPENHEAT Firemitten De Lux Värmevante är tillverkade i Dintex Membran, fårskinn och 3M Thinsulate. Genom detta kan du vara säker på att dina händer håller sig varma och sköna. Värmetråden är placerad på baksidan av handen, samt på toppen av både tumme och fingrar. På så sätt värms dina allra mest känsliga och utsatta delar av händerna.

Utmanare bland värmehandskar

Handske Pinewood Arctic Camou

Handske Pinewood Arctic Camou

Pinewood Arctic Camou Jaktvante är den första av våra utmanare i denna bäst i test för bästa värmehandsken. Här får du en handske som inte bara är bekväm och vattentät, utan som även har en riktigt snygg och häftig design. Handsken är specifikt framtagen för att vara rymlig nog att kunna användas ovanpå en annan. Det ger en total värme som håller i sig väldigt länge.

Med ett foder av Thinsulate och en gummerad handflata får du en handske som är väldigt tålig och slitstark. Det betyder att du med fördel kan använda dig av den när du ska spendera många timmar på jakt under kalla väderförhållanden. Naturligtvis kan du även välja att ha handsken bara som den är eller oavsett om du ska ut på jakt eller inte. Pinewood Arctic Camou Jaktvante är mycket värmande och kommer i storlekarna M-L samt XL-XXL.

Att händerna håller sig varma ute på jakt är ett måste och med Pinewood Arctic Camou Jaktvante kan du vara säker på att ingen kyla biter. För bästa möjliga effekt rekommenderar vi att du använder ett par innerhandskar under dina Pinewood Arctic Camou Jaktvante. Som tidigare nämnt är de framtagna för just detta ändamål och det finns gott om utrymme att röra på händer och fingrar utan problem.

Härkila Expedition Handske

Härkila Expedition Handske

Härkila Expedition Handske är vår andra och sista utmanare. Här får du en bekväm och praktisk lättviktshandske som är tillverkad i ett GORE WINDSTOPPER®-membran för att ha en extra bra andningsförmåga. PrimaLoft-vadderingen säkerställer att du håller dig varm och den långa mudden med dragsko minimerar att vatten, väta och kyla kan ta sig in kring handleden. Härkila Expedition Handske är ett mycket bra val för den som vill vara varm om händer och samtidigt ha en produkt som har en lång hållbarhet och är mycket slitstark. Linningen är tillverkad i 100 % polyester, medan handflatan är förstärkt med syntetläder.

Värmehandskar – frågor & svar

Innan du köper en värmehandske rekommenderar vi att du läser igenom svaren till vanliga frågor om värmehandskar.

Vad är värmehandskar för något?

Värmehandskar är precis som vilka andra handskar som helst och känns likadana att bära. Den stora skillnaden är att ett par värmehandskar drivs med hjälp av ett batteri, vilket hjälper dig att hålla värmen mycket längre. Handskarna kan vanligtvis uppnå flera olika temperaturer som du kan justera mellan. Det ger dig möjlighet att själv bestämma vilken värme som du behöver, beroende på hur kallt det är omkring dig.

Finns det jakthandskar lämpliga för mobiltelefon?

Det finns många olika typer av värmehandskar på marknaden och det betyder att det även finns värmehandskar som du kan använda dig av medan du pysslar med mobiltelefonen. Handskarna är utrustade med specifika material i fingertopparna, vilket betyder att du inte behöver ta av dig dessa för att ringa ett samtal eller för att av annan anledning ha koll på din mobiltelefon. Perfekt för den som är frusen!

Är det farligt att använda litiumbatterier i sina värmekläder?

När vi valde ut våra produkter var vi väldigt måna om att se till att alla värmehandskar kommer från en bra tillverkare och är tillverkade av material i hög kvalitet. Om du använder dig av värmehandskarna som du ska och följer instruktionerna om underhåll behöver du inte oroa dig för att batteriet skulle kunna göra någon skada.

Vad ska jag tänka på när jag köper jakthandskar?

Det säkraste sättet att se till så att du får ett par handskar som verkligen passar är att först titta på hur miljön ser ut där du befinner dig eller där du planerar att jaga. Kommer du att befinna dig bland mycket berg kan det vara en god idé att välja en produkt som har ordentliga förstärkningar. Är det istället så att du kommer vara i områden med mycket kyla och snö behöver du välja ett par som kan värmas upp ordentligt och hålla värmen länge.

Sammanfattning av värmehandskar

Att välja rätt värmehandskar kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det finns en hel del saker som du måste tänka på för att du ska bli riktigt nöjd. Med hjälp av vår köpguide och vår bäst i test för värmehandskar i olika prisklasser kan du komma ett steg närmare de perfekta handskarna för just dig och ditt ändamål.

Värmehandskar säkerställer att du håller dig varm när du befinner dig i skog och mark under en längre stund, till exempelvis i samband med jakt. Alla de produkter som vi har tagit med kan dock även användas i samband med andra situationer, t.ex. om du ska åka skidor eller snöskoter och behöver skydda dina händer. Att värmehandskar har blivit så populära i samband med jakt är helt enkelt för att finmotoriken förbättras om händerna är varma. Det är viktigt för att du inte ska bli någon säkerhetsrisk.

Vi såg till att välja produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta en som passar din plånbok, samtidigt som du ska kunna känna dig trygg med valet. Värmehandskarna är utrustade med slingor som i de flesta fall löper över fingrar och på handryggen. På så sätt får du den bästa uppvärmande effekten och kan koncentrera dig på det du är ute för att göra – jaga. Huruvida du väljer att köpa dina värmehandskar i en fysisk butik eller på nätet är upp till dig själv att avgöra. Fördelen med att köpa online är att du får en mer detaljerad produktbeskrivning som hjälper dig att välja rätt, samtidigt som du får ta del av lägre priser. Fördelen med att köpa i butik är att du faktiskt har möjlighet att testa både storlek och värme innan du gör ditt val.

Har du en gång testat värmehandskar kommer du aldrig att vilja vara utan. Välj vårt premiumalternativ om du är beredd att betala lite extra eller budgetvalet om du är osäker på om värmehandskar är något för dig!

Hur gick testerna av värmehandskar till?

Våra testvinnande värmehandskar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

  • https://www.pnjakt.se/art/alpenheat-varmehandske-fireglove-1.php
  • https://www.pnjakt.se/art/alpenheat-gloveliner-varmehandske-1.php
  • https://www.pnjakt.se/art/pinewood-varmehandske-1.php
  • https://www.pnjakt.se/art/alpenheat-varmevante-firemitten-de-lux-1.php
  • https://www.pnjakt.se/art/jaktvante-pinewood-arctic-camou.php

ALPENHEAT Värmehandske Fireglove

10

Pris

10.0/10

Kvalitet

10.0/10

Funktionalitet

10.0/10

Känsla

10.0/10

Lämna en kommentar