Bästa jaktryggsäckarna för 2024 – Ta hand om din utrustning på ett effektivt sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PN Jakt, Outnorth och Outdoorexperten.

KategoriJaktryggsäckBästa pris
PremiumHölstersäck För Kulvapen, Fauna OutdoorLäs mer…
MediumHärkila Reisa RyggsäckLäs mer…
BudgetRyggsäck Pinewood OutdoorLäs mer…
Test av jaktryggsäckar

Att ha med sig en jaktryggsäck är ett praktiskt och smidigt sätt att organisera och bära med sig all nödvändig utrustning under en jakt. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare, är det viktigt att ha rätt utrustning för att göra jakten så effektiv och bekväm som möjligt. Med en jaktryggsäck kan du enkelt bära med dig vapen, ammunition, lockpipor, kikare och annan nödvändig utrustning på ett organiserat och säkert sätt. Det finns ett brett utbud av jaktryggsäckar på marknaden att välja mellan, så vi på Premiumjakt.se har valt ut de 5 bästa jaktryggsäckarna för 2024. Fortsätt läsa för att ta reda på vilka ryggsäckar som imponerade oss mest och varför.

Hölstersäck För Kulvapen från Fauna Outdoor

Hölstersäck För Kulvapen från Fauna Outdoor
Hölstersäck För Kulvapen från Fauna Outdoor

Fauna Outdoors Hölstersäck för kulvapen är en innovativ jaktryggsäck som kombinerar en hölstersäck för ditt vapen med en ryggsäck för att bära all din nödvändiga utrustning. Denna högkvalitativa jaktryggsäck gör det enkelt att transportera ditt vapen på ett säkert sätt, samtidigt som du har händerna fria att bära all din annan utrustning. Hölstersäcken är tillverkad av slitstarkt material och kan justeras för att passa olika typer av vapen. Med dess smarta design och funktioner, är Hölstersäck För Kulvapen ett utmärkt val för jägare som söker en multifunktionell jaktryggsäck.

Härkila Reisa Ryggsäck

Härkila Reisa Ryggsäck
Härkila Reisa Ryggsäck

Härkila Reisa Ryggsäck är en utmärkt jaktryggsäck som passar perfekt för dagsturer och kortare jakter. Denna ryggsäck har en enkel och praktisk design som gör det enkelt att organisera och bära med sig all din nödvändiga utrustning. Reisa Ryggsäck tillverkas av högkvalitativa material som gör den både tålig och pålitlig. Dessutom har den smarta funktioner som gör den idealisk för jägare, såsom ett vadderat vapenfack och enkel åtkomst till fickorna. Med dess pålitliga prestanda och användarvänliga design, är Härkila Reisa Ryggsäck ett utmärkt val för jägare som söker en högkvalitativ och pålitlig jaktryggsäck.

Ryggsäck Pinewood Outdoor

Ryggsäck Pinewood Outdoor
Ryggsäck Pinewood Outdoor

Pinewood Outdoor Ryggsäck är en högpresterande jaktryggsäck som är både funktionell och bekväm att bära. Med en kapacitet på cirka 22 liter, har denna ryggsäck gott om utrymme för att bära all din nödvändiga utrustning för en lyckad jaktupplevelse. Den är tillverkad av högkvalitativa och vattenavvisande material som gör den tålig och pålitlig i alla väderförhållanden.

Dess vadderade mesh-baksida ger extra komfort under längre perioder av bärande, vilket gör det bekvämt att bära även när du har tung utrustning i säcken. Med dess smarta funktioner och kvalitativa design, är Ryggsäck Pinewood Outdoor ett utmärkt val för jägare som söker en högpresterande jaktryggsäck.

Härkila Alta, Melton Wool

Härkila Alta, Melton Wool
Härkila Alta, Melton Wool

Härkila Alta Melton Ull är en kompakt och tyst jaktryggsäck från varumärket Härkila som passar perfekt för jägare som söker en mindre ryggsäck för kortare jaktutflykter. Tillverkad av högkvalitativa material, inklusive melton-ull, är denna ryggsäck både slitstark och stilfull.

Jaktryggsäckens smarta design inkluderar en rad användbara funktioner, såsom ett vadderat vapenfack och flera fickor för att organisera din utrustning. Med sin smidiga storlek och högpresterande egenskaper, är Härkila Alta Melton Ull en utmärkt jaktryggsäck för jägare som söker en bekväm och pålitlig ryggsäck för kortare jakter.

Så här utförde vi testerna av bästa jaktryggsäck

 1. Vi börjar med att kartlägga vilka jaktryggsäckar som finns på den svenska marknaden idag
 2. Sedan går vi igenom utförda och publicerade tester av olika jaktryggsäckar, samt testar respektive produkt själva
 3. Till sist sammanställer och utvärderar vi informationen från alla tester samt skriver och publicerar vår köpguide med recensioner av bästa jaktryggsäckar med 3-4 utvalda bäst i test jaktryggsäck

Premiumjakt.se är en hemsida som till stor del finansieras genom att länka till olika e-handlare, främst inom jakt. Alla tester genomförs dock helt fristående från dessa företag och de olika tillverkarnas produkter. Innehållet i våra recensioner och köpguider avgörs helt av de enskilda personer som utför samt analyserar testerna.

Bäst i test jaktryggsäck

Premium: Hölstersäck För Kulvapen från Fauna Outdoor

Premium: Hölstersäck För Kulvapen från Fauna Outdoor
Premium: Hölstersäck För Kulvapen från Fauna Outdoor

Fauna Outdoor Hölstersäck För Kulvapen är en högpresterande jaktryggsäck som erbjuder en praktisk och säker lösning för att bära med dig ditt vapen och annan nödvändig utrustning under jakten. Den integrerade hölstersäcken är utformad för att passa perfekt för kulvapen och säkerställer att ditt vapen är säkert och skyddat under transporten.

Fauna Outdoor är ett pålitligt skandinaviskt varumärke som är dedikerat till att tillverka högkvalitativa produkter för outdoor-entusiaster. De har en passion för jakt, fiske och naturen, och deras produkter är utformade för att möta behoven hos jägare och andra outdoor-entusiaster. Med en fokus på funktionalitet och komfort, har Fauna Outdoor utvecklat produkter som gör det enkelt för dig att upptäcka naturen och spendera tid med familj och vänner. Hölstersäck För Kulvapen är inget undantag – dess höga kvalitet och hållbarhet gör det till en pålitlig följeslagare under många jaktsäsonger framöver.

Så om du söker en jaktryggsäck som erbjuder både funktionalitet och säkerhet, är Fauna Outdoor Hölstersäck För Kulvapen ett utmärkt val. Du kan lita på dess höga kvalitet och hållbarhet, så att du kan fokusera på det som är viktigt – att uppleva naturen och njuta av din jakt.

Mellan: Härkila Reisa Ryggsäck

Mellan: Härkila Reisa Ryggsäck
Mellan: Härkila Reisa Ryggsäck

Härkila Reisa Ryggsäck är en högpresterande jaktryggsäck från det prestigefyllda varumärket Härkila. Denna smidiga ryggsäck är perfekt för dagsturer och har en kapacitet på cirka 22 liter, vilket ger gott om utrymme för att bära med dig all nödvändig utrustning. Ryggsäckens tyg i vattenavvisande mockaimitation skyddar din utrustning mot vatten och andra väderförhållanden. Dess vadderade meshbaksida ger extra komfort under längre perioder av bärande.

Med flera praktiska fickor och detaljer, inklusive två sidofickor, en framficka med fack för t.ex. termos, en vattenavvisande ficka och ett ergonomiskt handtag, är denna jaktryggsäck utrustad med allt du behöver för att ha en lyckad jaktupplevelse. De vadderade, ergonomiska och justerbara axelremmarna och det justerbara midjebandet ger en bekväm passform, medan ryggkonstruktionen ger god ventilation.

Huvudfacket är rymligt och innehåller ett fack som är lämpligt för en dator samt en värmande sittdyna. Det finns även en medföljande förvaringspåse i mesh som kan fästas i D-ringarna på utsidan av ryggsäcken för extra förvaring av t.ex. skor eller fåglar vid fågeljakten. Ryggsäckens extra handtag på sidan gör det möjligt att bära den horisontellt, vilket gör det lättare att hantera tung utrustning.

Med dess robusta och pålitliga design är Härkila Reisa Ryggsäck en utmärkt jaktryggsäck för jägare som söker en högpresterande ryggsäck för dagsturer. Så om du vill ta hand om din utrustning på bästa sätt, se till att du väljer Härkila Reisa Ryggsäck för din nästa jaktupplevelse.

Budget: Pinewood Outdoor

Budget: Pinewood Outdoor
Budget: Pinewood Outdoor

Jaktryggsäcken Pinewood Outdoor är perfekt för dig som vill ha en funktionell och bekväm ryggsäck på din jakt. Med en kapacitet på cirka 22 liter finns det gott om utrymme för dina viktiga jaktprylar. Tyget i vattenavvisande mockaimitation gör att ryggsäcken klarar av tuffa förhållanden, samtidigt som den vadderade meshbaksidan ger extra komfort under längre turer.

Den här ryggsäcken har flera praktiska fickor och detaljer, inklusive två sidofickor, en framficka med ett specifikt fack för exempelvis en termos eller vattenflaska, samt en vattenavvisande ficka. Dessutom har den ett ergonomiskt handtag, D-ringar och justerbara axelremmar och midjeband för en bekväm passform.

Huvudfacket i ryggsäcken är stort och har ett lämpligt fack för en dator samt en värmande sittdyna. Sittdynan fungerar även som skydd för kikarsiktet när du bär ditt gevär på ryggen. I detta fack finns också en medföljande förvaringspåse i mesh som kan fästas på D-ringarna på utsidan av ryggsäcken för extra förvaring, t.ex. av skor eller fåglar under fågeljakten. Dessutom har den ett separat gevärhölster som rymmer de flesta vapen med kikarsikte och kan vikas in i ryggsäcken när det inte används. Du kan också bära ryggsäcken horisontellt med det extra handtaget på sidan när vapnet bärs i ryggsäcken.

Botten är förstärkt och vattenavvisande för att säkerställa att dina prylar är skyddade från fukt och smuts. Ryggsäcken är tillverkad av 100% polyester, förvaringspåsen är tillverkad av 100% polyester och sittdynan är tillverkad av 100% polyeten. Med Pinewood Outdoor jaktryggsäck får du en hållbar och praktisk ryggsäck som kommer att vara en tillförlitlig följeslagare på dina jaktturer.

Special: Härkila Alta Melton Ull

Special: Härkila Alta Melton Ull
Special: Härkila Alta Melton Ull

Härkila Alta Melton Ull är en kompakt och tyst jaktryggsäck från det välkända varumärket Härkila. Perfekt för dig som inte behöver bära med dig mycket utrustning på din jakt, men ändå vill ha en pålitlig ryggsäck med hög kvalitet. Ryggsäcken har en stilren design i mjuk meltonull som är tyst och inte kommer att skrämma bort viltet. Den har axelremmar som är justerbara för att passa din kropp, vilket gör att du kan ha den nära kroppen för bästa skjutegenskaper. Trots sin lilla storlek har ryggsäcken flera praktiska fickor och detaljer, inklusive en framficka för till exempel en termos, och är gjord av vattenavvisande material för att hålla dina prylar torra i alla väderförhållanden. Med Härkila Alta Melton Ull är du redo för en lyckad jakt!

Utmanare bland jaktryggsäckar

Pinewood Outdoor Camou 22 L

Pinewood Outdoor Camou 22 L
Pinewood Outdoor Camou 22 L

Jaktryggsäcken Hunting Camou 22 L från Pinewood Outdoor är en funktionell och smidig ryggsäck med ett kamouflagemönster som passar perfekt för friluftslivet eller fågeljakten. Ryggsäcken har en vadderad meshbaksida för ökad komfort under längre jaktutflykter. Huvudfacket är stort och innehåller även ett fack anpassat för en dator samt en värmande sittdyna. Den separata gevärshållaren rymmer de flesta vapen med kikarsikte, och den medföljande meshpåsen kan användas för extra förvaring på utsidan av ryggsäcken.

Den här jaktryggsäcken har flera praktiska fickor och detaljer, inklusive två sidofickor, en framficka med fack och en vattenavvisande ficka. Den har även D-ringar, vadderade och justerbara axelremmar och ett justerbart och helt avtagbart midjeband för optimal passform och komfort. Förvaringspåsen är tillverkad av 100% polyester och ryggsäcken är också tillverkad av 100% polyester.

Sammanfattningsvis är Hunting Camou 22 L en funktionell och mångsidig jaktryggsäck med hög kvalitet och hållbarhet, som är särskilt anpassad för jägare som vill ha en ryggsäck med hög funktionalitet och kapacitet.

Bergans Ulveli Silent 35L

Bergans Ulveli Silent 35L
Bergans Ulveli Silent 35L

Bergans Ulveli Silent 35L är en lätt, bekväm och praktisk jaktryggsäck för småviltsjakt. Tillverkad av lågbullrande material som inte låter, prasslar eller stör dig under jakten. Bergans är en norsk tillverkare av högkvalitativa friluftsprodukter och kläder med en lång historia av äventyr.

Ulveli Silent 35L har justerbara axelband och ett löstagbart höftbälte med en ficka med dragkedja för enkel åtkomst av små saker som du behöver snabbt under jakten. Huvudfacket har en innerficka och det finns öglor på höftbältet för att fästa hundkoppel. Ventilerande mesh över ryggen och midjebältet gör den bekväm att bära under långa jaktturer.

Ryggsäcken har gott om fästpunkter och en integrerad avtagbar fågelpåse i frontfickan. En gul säkerhetsflagga medföljer och det finns också en ställbar rygglängd för användare mellan 165-190 cm. Ulveli Silent 35L är en högkvalitativ jaktryggsäck med många funktionella egenskaper, tillverkad för att uppfylla de höga kraven som ställs på en jaktryggsäck.

EgenskapBergans Ulveli Silent 35L
KönUnisex
Packvolym35 L
Vikt1500 g
HöftbälteJa
Avtagbart höftbälteNej
BröstremJa
Ställbar rygglängdJa
SnölåsNej
Anpassad för vätskesystemNej
Vätskesystem ingårNej
ToppöppningFast Topplock
FrontöppningNej
BottenöppningNej
OrganizerNej
Integrerat regnskyddNej
GrenremNej
Fäste för kastlinaNej
VapenfickaNej
StolfunktionNej
Justerbara axelbandJa
Löstagbar ficka med dragkedja på höftbältetJa
Innerficka i huvudfacketJa
Öglor för hundkoppel på höftbältetJa
Ventilerande mesh över ryggen och midjebälteJa
Integrerad fågelpåse i frontficka, avtagbarJa
Gul säkerhetsflagga medföljerJa
Gott om fästpunkterJa
Lågbullrande material med vattentät nylonJa
Användarlängd165-190 cm

Badlands Scout Ryggsäck

Badlands Scout Ryggsäck
Badlands Scout Ryggsäck

Badlands Scout Ryggsäck är en praktisk och mångsidig jaktryggsäck med smarta detaljer och en optimal passform. Scoutpaketet är perfekt för att bära med dig de viktigaste sakerna under långa timmar på fältet, såsom vatten, mat, toalettpapper och en kniv.

Badlands är en tillverkare av högkvalitativa friluftsprodukter, och Scout Ryggsäck är inget undantag. Med Air Track™ Axelremmar, flera kompressionsremmar och ytterligare fästpunkter är denna ryggsäck både bekväm och lätt att bära.

Utöver det medföljer en 3-liters vattenbehållare, och totalt har ryggsäcken en packvolym på 7 liter med en total volym på 10 liter. Med en höjd på 45cm, bredd på 28cm och djup på 20cm är denna ryggsäck perfekt för jakten.

Sammanfattningsvis är Badlands Scout Ryggsäck en pålitlig och funktionell jaktryggsäck med hög kvalitet, perfekt för att bära med dig det viktigaste under dina långa timmar på fältet.

EgenskaperBadlands Scout Ryggsäck
VarumärkeBadlands
ModellScout Ryggsäck
Packvolym7 liter
Total volym10 liter
Vattenbehållare3 liter
AxelremmarAir Track™
Tillbehör3L reservoar
KompressionsremmarJa, flera
FästpunkterJa, flera ytterligare
Höjd45 cm
Bredd28 cm
Djup20 cm

Härkila Alta Ryggsäck

Härkila Alta Ryggsäck
Härkila Alta Ryggsäck

Härkila Alta Ryggsäck är en tyst och praktisk jaktryggsäck från Härkila. Den är avsedd för små till medelstora jaktturer där du behöver ta med dig nödvändig utrustning såsom regnkläder, extra strumpor, termos, ficklampa och kompass. Med justerbara remmar och axelband kan du bära ryggsäcken nära kroppen för bästa skjutegenskaper.

Ryggsäcken har en avtagbar vapenhållare, två viltgalgar och levereras med ett regnskydd i grönt/vitt. Den har också bra justeringsmöjligheter för rörelsefrihet i skyttet. Med måtten 44 x 21 x 13 cm och en vikt på 1500 g är detta en lätt och smidig ryggsäck tillverkad av 100% polyester.

Sammanfattningsvis är Härkila Alta Ryggsäck en pålitlig och funktionell jaktryggsäck som är utformad för att hålla dig bekväm och organiserad under dina jaktturer.

EgenskaperHärkila Alta Ryggsäck
TillverkareHärkila
ModellAlta Ryggsäck
Avtagbart gevärsfodralJa
RegnskyddLevereras i vitt/grönt
Viltgalgar2 medföljer
Justerbara remmarJa
Material100% Polyester
Mått (H x B x D)44 x 21 x 13 cm
Vikt1500 g

Jaktryggsäck – frågor & svar

Innan du köper en jaktryggsäck rekommenderar vi att du läser igenom svaren till vanliga frågor om jaktryggsäckar.

Vilken storlek på jaktryggsäck behöver jag?

Det beror på dina behov och längden på din jaktutflykt. En mindre ryggsäck på cirka 20 liter kan rymma det nödvändigaste, medan en större ryggsäck på 30-40 liter kan rymma mer utrustning och förnödenheter.

Vilket material är bäst för en jaktryggsäck?

Många jaktryggsäckar är tillverkade av vattentåligt material som nylon eller polyester. Det är viktigt att ryggsäcken är tyst och inte prasslar, eftersom ljud kan skrämma bort vilt.

Vilka funktioner ska jag leta efter i en jaktryggsäck?

Några viktiga funktioner att leta efter är avtagbart vapenfodral, justerbara remmar för att hålla ryggsäcken nära kroppen, vattenavvisande material och vattenbehållare.

Kan jag använda en vanlig ryggsäck för jakt?

Det är möjligt, men en jaktryggsäck är speciellt utformad för jakt. Det är viktigt att den är tyst, har avtagbart vapenfodral och andra funktioner som gör det enklare att bära jaktutrustning.

Vilka varumärken gör de bästa jaktryggsäckarna?

Det finns många varumärken som tillverkar kvalitetsjaktryggsäckar, som Härkila, Bergans, Pinewood och Badlands. Det bästa varumärket beror på dina specifika behov och preferenser.

Att tänka på när man köper en jaktryggsäck

När du köper en jaktryggsäck finns det flera faktorer att tänka på för att hitta den som passar dig och dina behov bäst. Här är några viktiga faktorer att överväga:

 1. Användningsområde: Först och främst, vad ska ryggsäcken användas till? Är det för småviltsjakt, storviltsjakt, eller en annan friluftsaktivitet? Olika användningsområden kräver olika funktioner och egenskaper.
 2. Storlek & vikt: Storlek och vikt är också viktiga faktorer att överväga. En jaktryggsäck ska vara bekväm att bära runt på under längre tidsperioder och inte vara för tungt lastad.
 3. Kapacitet: Hur mycket utrustning behöver du ta med dig? En ryggsäck med en kapacitet på 30-40 liter brukar fungera för de flesta jaktaktiviteter.
 4. Funktioner: Tänk på ryggsäckens funktioner och egenskaper, såsom antal fack och fickor, justerbara remmar och ventilerande material.
 5. Material: Materialvalet kan påverka ryggsäckens hållbarhet och dess förmåga att stå emot väder och vind. Se till att välja en ryggsäck som är tillverkad av högkvalitativa och slitstarka material.
 6. Komfort: En bekväm jaktryggsäck kan göra stor skillnad under längre perioder av jakt. Se till att välja en ryggsäck med vadderade axelremmar och ett justerbart midjebälte för att minska belastningen på ryggen och skulderna.

Efter att ha gått igenom ovanstående faktorer, rekommenderar vi Bergans Ulveli Silent 35L som den bästa jaktryggsäcken på marknaden. Den är tillverkad av högkvalitativa och slitstarka material, har en kapacitet på 35 liter och är utformad för att inte prassla eller störa dig under jakten.

Sammanfattning

Under våra diskussioner om jaktryggsäckar har vi gått igenom olika modeller och deras egenskaper. Vi har tagit upp viktiga faktorer som packvolym, material, justerbarhet, avtagbara vapenfodral, regnskydd och andra praktiska funktioner.

Vi har också diskuterat olika varumärken som Badlands, Härkila, Bergans och Pinewood och deras olika modeller av jaktryggsäckar.

Utifrån vår genomgång och efter att ha tagit hänsyn till de olika kraven på en jaktryggsäck, skulle vi vilja rekommendera Bergans Ulveli Silent 35L som en av de bästa jaktryggsäckarna på marknaden. Den är tillverkad av lågbullrande material, har en vattenbehållare på 3 liter, integrerad fågelpåse, justerbara axelband och många smarta detaljer. Dessutom har den en packvolym på 10 liter, vilket gör den perfekt för mindre jakter.

Källor

Här är några källor där man kan läsa mer om jaktryggsäckar:

 1. Jaktmarker och fiskevatten: En tidning som täcker allt inom jakt och fiske, inklusive recensioner av jaktryggsäckar.
 2. Svensk Jakt: En annan populär tidning om jakt som också innehåller recensioner och tester av jaktryggsäckar.
 3. Jaktia: En välkänd återförsäljare av jaktutrustning som erbjuder ett stort urval av jaktryggsäckar från olika märken.
 4. Outnorth: En annan återförsäljare av friluftsutrustning som också erbjuder ett brett sortiment av jaktryggsäckar från flera olika varumärken.

Vi rekommenderar att du läser recensioner och tester av olika jaktryggsäckar innan du köper en, för att hitta den som passar bäst för dina behov och budget.

Hölstersäck För Kulvapen

10

Pris

10.0/10

Kvalitet

10.0/10

Funktionalitet

10.0/10

Känsla

10.0/10

Lämna en kommentar