Bästa stolryggsäcken 2023 – bra när du vill vila dig under jaktpasset

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PN Jakt, Outnorth och Outdoorexperten.

KategoriStolryggsäckBästa pris
PremiumHärkila Metso StolryggsäckLäs mer…
MediumRyggsäck Fauna Vråken EVOLäs mer…
BudgetChair Pack 35LLäs mer…

När du ska bege dig ut på jakt finns det en hel del saker som du behöver tänka på. Till att börja med måste du ha packningen helt klar. Med den menar vi att du ska veta vad det är som du behöver ha med dig för att jakten ska bli så lyckad som möjligt.

En jakt kräver väldigt mycket utrustning för att den ska gå som du planerat. Hade du behövt hålla all utrustning i händerna hade du inte kunnat vara lika flexibel och inte heller lika snabb när det väl gällde. Därför är det rekommenderat att du har en bra jaktryggsäck och det får mer än gärna vara en stolryggsäck.

Härkila Metso Stolryggsäck

Härkila Metso Stolryggsäck

Härkila Metso Stolryggsäck är tillverkad i ett behagligt material som är vattenavvisande. Ramen består av aluminium och det finns bra med förvaringsmöjligheter.

Ryggsäck Fauna Vråken EVO

Ryggsäck Fauna Vråken EVO

F 30 Slim Vråken EVO från Fauna är helt klart bäst i mellankategorin. Stolryggsäcken är funktionell som få och väger lite, vilket gör den perfekt för jakt.

Chair Pack 35L

Chair Pack 35L

Chevalier Chair Pack 35L är ett bra val för den som inte vill spendera alldeles för mycket, men samtidigt få en bra och slitstark stolryggsäck med värmeisolerad sittdyna och en inbyggd visselpipa.

Ryggsäck Fauna Björnen EVO

Ryggsäck Fauna Björnen EVO

Specialaren i vår bäst i test är ingen mindre än F 40 PRO Björnen EVO. Stolryggsäcken har ett bra och ergonomiskt bärsystem samt många funktioner och detaljer.

Så här utförde vi testerna av bästa stolryggsäck

  1. Vi börjar med att kartlägga vilka stolryggsäckar som finns på den svenska marknaden idag
  2. Sedan går vi igenom utförda och publicerade tester av olika stolryggsäckar, samt testar respektive produkt själva
  3. Till sist sammanställer och utvärderar vi informationen från alla tester samt skriver och publicerar vår köpguide med recensioner av bästa stolryggsäck med 3-4 utvalda bäst i test stolryggsäckar

Premiumjakt.se är en hemsida som till stor del finansieras genom att länka till olika e-handlare, främst inom jakt. Alla tester genomförs dock helt fristående från dessa företag och de olika tillverkarnas produkter. Innehållet i våra recensioner och köpguider avgörs helt av de enskilda personer som utför samt analyserar testerna.

Bäst i test stolryggsäck

Premium: Härkila Metso Stolryggsäck

Premium: Härkila Metso Stolryggsäck

Härkila Metso Stolryggsäck är ett riktigt bra val för den som är beredd att lägga lite extra pengar på en ordentlig och hållbar stolryggsäck. Ryggsäcken är främst framtagen för den som intresserar sig för vakjakt, men fungerar precis lika bra för vandring med vilopauser. Den kraftiga aluminiumramen säkerställer att ryggsäcken inte behöver utstå onödigt slitage och sittytan är bekväm och tål mycket vikt.

I samband med din beställning får du inte bara Härkila Metso Stolryggsäck, utan här ingår även en hel del tillbehör. Bland annat får du med en avtagbar vapenhållare, men du får också med ett regnskydd. Vapenhållaren kan du montera på sidan eller på ryggen av stolen.

Mellan: Ryggsäck Fauna Vråken EVO

Mellan: Ryggsäck Fauna Vråken EVO

F 30 Slim Vråken EVO från Fauna är en av de lättare stolryggsäckarna på marknaden och kommer i ett litet och praktiskt format. Det gör att F 30 Slim Vråken EVO lämpar sig perfekt för den som vill minimera så mycket extravikt på jakten som möjligt. Trots den lätta vikten är ryggsäcken dock mycket tålig och tillverkad i ett slitstarkt och vattenavvisande material.

Den snygga och eleganta designen i en neutral färg gör att F 30 Slim Vråken EVO lämpar sig för alla, såväl män som kvinnor. Ryggsäcken är fullt utrustad och dessutom är den anpassad efter det tillbehörssystem som tillverkaren har. För att du ska kunna få plats med så mycket som möjligt rymmer ryggsäcken hela 30 L och är utrustad med ett avtagbart höftbälte och en bröstrem.

Budget: Chair Pack 35L

Budget: Chair Pack 35L

Chevalier Chair Pack 35L är helt klart vinnaren i vår budgetkategori och här får du mycket ryggsäck för pengarna. Ryggsäcken har en mängd olika funktioner som kommer att göra din jakt både säkrare och mer effektiv. De många facken gör att du enkelt kan sortera och organisera i ryggsäcken för att snabbt få tag på de allra viktigaste sakerna. Ska du spendera många timmar i skogen tar du bara fram stolen och slår dig ner för en välförtjänt vila!

För att bösskolven inte ska slå emot ramen och vara obekväm eller skapa onödigt ljud, har man valt att utrusta Chevalier Chair Pack 35L med en lite smalare ram. På så sätt kommer den inte i vägen, samtidigt som den är ordentlig och tålig på alla sätt och vis. Något som är mycket unikt med Chevalier Chair Pack 35L är att sittdynan på stolen är värmeisolerande. Det betyder att den håller värmen mycket längre. Det finns även en inbyggd visselpipa samt dubbla termosfack för extra mycket kaffe.

Special: Ryggsäck Fauna Björnen EVO

Special: Ryggsäck Fauna Björnen EVO

När vi väljer ut specialaren försöker vi se till att hitta en produkt som har unika egenskaper och som skiljer sig från mängden. Det är också precis det som F 40 PRO Björnen EVO stolryggsäck gör. Som tidigare nämnt är den här ryggsäcken specifikt framtagen för att vara så ergonomisk och skonsam mot din kropp som möjligt. Ramen och ryggsäcken är designad på ett sätt så att den följer ryggens alla linjer och på så sätt inte skapar obehag.

Om du investerar i en lite dyrare ryggsäck vill du naturligtvis att den ska hålla så länge som möjligt. Till F 40 PRO Björnen EVO har man bara använt sig av de bästa och mest slitstarka materialen, så att produkten får en lång livslängd. Valet av material kommer också att ligga till grund för hur bekväm ryggsäcken är att använda sig av. Genom att välja rätt har tillverkaren sett till att ryggsäcken är behaglig och har alla detaljer och funktioner som du kan behöva.

Är du i behov av en stadig och stor ryggsäck är F 40 PRO Björnen EVO ett riktigt bra val. Packvolymen ligger nämligen på hela 40 L och därför lämpar sig ryggsäcken optimalt för jakt. Ergonomi är alltid i fokus, eftersom man har sett till att ryggsäcken också är utrustad med en bröstrem och ett avtagbart höftbälte. På sidan om ryggsäcken kommer du också att hitta ett fäste som är till för kastlina och i samband med din beställning medföljer ett praktiskt och bra regnskydd.

Utmanare bland stolryggsäckar

Ryggsäck Härkila Salla

Ryggsäck Härkila Salla

Ryggsäck Härkila Salla är vår andra och sista utmanare i denna bäst i test för bästa stolryggsäcken. Här får du en snygg ryggsäck som rymmer upp till 25 liter. Det betyder att du kommer att få plats med all utrustning som du behöver, tung som lätt.

Härkila Salla är perfekt att använda sig av om du vill kunna sätta dig ner och vila eller om det är vakjakt som du är intresserad av. Stolen är lätt och enkel i sin utformning, men klarar ändå upp till hela 125 kilos vikt.

Stordalsbu ChairPack Silent 35

Stordalsbu ChairPack Silent 35

Vår bäst i test inkluderar och utmanare och den första utmanaren av stolryggsäckar är Stordalsbu ChairPack Silent 35. Ryggsäcken ligger i mellanprisklassen och är tillverkad av det välkända och populära företaget Bergans. Om du ska ut på fiske och jakt är detta ett riktigt bra alternativ som ger dig många förvaringsmöjligheter. Den lagom stora ryggsäcken är perfekt för den som vill kunna få med all viktig utrustning och samtidigt få plats med en termos.

För att du inte ska göra för mycket ljud ifrån dig är ryggsäcken tillverkad i ett mycket unikt material som inte låter. På så sätt behöver du inte oroa dig för att skrämma iväg fiskar eller vilt som du är på jakt efter. Utformningen är genomtänkt och det är tydligt att tillverkaren hade mycket i åtanke när produkten skapades.

Med vadderade axelremmar som är flata i sin design kan du bära ryggsäcken utan problem. Axelremmarna är också utrustade med läderskoning, vilket är behövligt och ger en bra friktion med gevärskolven som du bär med dig. Älskar du att organisera i väskan är Stordalsbu ChairPack Silent 35 full med olika fickor, fack och förvaringsmöjligheter. På insidan hittar du en ficka med ett blixtlås, där du till exempel kan förvara viktiga saker och värdesaker du inte vill tappa bort.

Storleken på väskan gör att de allra flesta vuxna människor kan använda sig av den, men bäst lämpar den sig för personer som är mellan 165 till 195 cm långa. Axelbanden kan du naturligtvis justera så att stolryggsäcken sitter i en höjd som är bekväm för just dig. Om vi återigen ska titta närmare på materialet så är det inte bara mycket tyst, utan det är även tillverkat i ett vattenavvisande och säkert nylon.

Hur gick testerna av stolryggsäckar till?

Våra testvinnande stolryggsäckar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Härkila Metso Stolryggsäck

10

Pris

10.0/10

Kvalitet

10.0/10

Funktionalitet

10.0/10

Känsla

10.0/10

Lämna en kommentar